Zaregistrujte sa v našom eshope a získajte ihneď ZĽAVU 5%

Prečo používať látkové plienky

Dnes akosi automaticky veľa z nás premýšľa, že bude používať jednorazové plienky. Vidíme ich v reklame a takmer v každom bežnom obchode. Garantujú nám suchý zadoček, to, že nepretečú, niektoré dokonca vydržia aj celú noc. A potom ich jednoducho vymeníme
a vyhodíme. Tak prečo používať plienky látkové, ktoré treba prať a sušiť a žehliť a skladať? Pozrime sa spolu na to, prečo povedať látkovaniu áno a čoho sa netreba báť.

Sú ekologické a ekonomické.

Nezaťažujú planétu a nevytvárajú zbytočný odpad po každej výmene. Látkové plienky môžete dokonca použiť pre viac detí. Takže napriek počiatočnej investícii napokon zaťažia aj našu peňaženku menej.

Navyše, bežná jednorazová plienka sa rozkladá 200-250 rokov. Dlhá doba, že? Tie kompostovateľné výrazne menej, ale len ak ich kompostujete sami, alebo vhodíte do smetných košov pre kompostovateľný odpad. V komunále a na skládke sa rozkladajú približne rovnako dlho ako bežné jednorazovky.

Vedeli ste, že jedno dieťa vyprodukuje až tonu plienkové odpadu?

Látkové plienky sú šetrné k pokožke.

Neobsahujú bielidlá, chlór, ani rôzne iné zdraviu škodlivé látky. Nám pomohli s liečbou dermatitídy (kožné ochorenie).

Pranie látkových plienok nie je zložité. Dokonca väčšinu z nich dnes už netreba ani žehliť.

Moderné práčky a ekologický prací gél šetrný k pokožke bábätka spravia väčšinu práce za vás. Ak je plienočka viac okakaná, pred praním ju ručne prepláchnete, môžete použiť žlčové mydlo. Používaním separačných plienok – jednorazových kompostovateľných alebo látkových, napr. z fleecu, viete minimalizovať aj túto činnosť.

Takže plienku operiete, vysušíte, a môžete znovu používať. Moderné látkové plienky nie je potrebné žehliť.

„Suchá“ látkovka nezapácha.

Nemusíte sa báť, že by použité plienky zapáchali v celom byte. Odporúčame plienky skladovať na sucho, môžete na to použiť uzatvárateľnú nádobu alebo si vybrať niektorý z našich vakov. Plienky stačí prať raz za 2-3 dni.

Ak ste vonku, môžete použiť nepremokavý uzatvárateľný obal, v ktorom použité plienky odnesiete.

Výmena látkovej plienky trvá krátko.

Väčšinou si rýchlo nájdete svoj spôsob výmeny a tip plienok, ktoré vám vyhovujú. Dnes už nie je potrebné skladanie bielych bavlnených štvorcov, sú dostupné rôzne druhy plienok. Nebojte sa, je to jednoduchšie ako sa zdá. O tom, aké tipy látkových plienok poznáte, si môžete tiež prečítať na našom blogu.

page1image2315904

Príjemný bonus na záver – látkové plienky majú nádherné vzory a farby. Vyberie si naozaj každý.